Belizas – šalis, įrėminta senovės majų papročių, palikusių neišdildomą pėdsaką šių dienų kultūroje. Viena iš šių įtakų yra kakavos, kuri buvo gyvybiškai svarbi vietos ekonomikos dalis, auginimas ir gamyba. Dabar tai taip pat yra Sirenian Bay SPA programos dalis.
Kakavos grožio nauda
„Majai tikėjo, kad kakava yra dievų dovana ir jie galėjo ją panaudoti bet kam“, – sako Jen Ortiz, „Siren’s Spa“ vadovė.
Majų moterys ne tik naudojo kakavą kaip valiutą, bet ir pradėjo fermentuoti ir džiovinti pupeles, kad sutrupintų jas į minkštą veido ir kūno pastą. Pasirodo, ingredientas turi daug naudos odos sveikatai, įskaitant senėjimą stabdantį ir priešuždegiminį poveikį. Pasak Ortizo, pupelėse taip pat yra glicerido, kuris suteikia drėkinančių lipidų ir riebalų, kurie išlygina raukšles, taip pat magnio ir kalio, kurie ramina kūną, mažina stresą ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos, sukeliančios matomus odos požymius. senėjimo.
Mano šokoladinio masažo patirtis
Kad išbandyčiau kakavos naudą odos sveikatai, pasimėgavau Belizo šokolado šveitikliu, pagamintu iš labiausiai paplitusių Trinitario pupelių. Kaip aistringas šokolado mylėtojas, man buvo įdomu, kaip vienas iš mano mėgstamiausių skanėstų gali sukelti terapinį atsaką. Silpnai apšviestas kambarys prisipildė saldaus šviežiai sutrintų kakavos pupelių aromato, kai masažuotojas ruošė šokoladinį šveitimo mišinį. Ji atsargiai įkaitino aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo kokosų aliejaus ir rankomis sumaltų kakavos pupelių mišinį, naudodama šiltą lėkštę, užtikrindama, kad temperatūra būtų tinkama mano odai.
Kai gulėjau ant masažo stalo, ji šiltu, drėgnu skudurėliu padengė mano kūną, švelniai nuvalė visas negyvas ląsteles ir pažadino mano poras. Tada ji tepė mano odą šiltu šokoladiniu šveitikliu, pradėdama nuo viršutinės kūno dalies ir lėtai judėdama žemyn iki kojų. Ypatingai atsargiai ji spaudė mano šlaunis, blauzdas ir rankas, sumaniai sumažindama raumenų įtampą ir skausmą. Maždaug po 30 minučių ji nušlifavo mano kūną antrine šokolado kauke, pagaminta vietinių kakavos augintojų, turinčių techniką sukurti smulkius miltelius, kuriuos sumaišo su šiltu vandeniu ir majų moliu, kad susidarytų tobula pasta. Šis šveitiklis atrodė šiek tiek smėlesnis, bet ne per daug abrazyvinis. Kai mano kūnas buvo visiškai padengtas šokoladiniu gėriu, ji gydė mano veidą, palikdama mano odą atjaunėjusią ir spindinčią. Buvau suvyniota į plastikinį lakštą, kad mano poros galėtų absorbuoti visas maistines medžiagas iš kakavos. Po 15 minučių kaukė nusistovėjo, atėjo laikas ją išvynioti ir nusiauti.
Grįžusi į viešbučio kambarį negalėjau nepastebėti ant odos tvyrančio šokolado kvapo. Perbraukdama pirštais per plaukus radau smulkias šokolado daleles, vis dar palaidotas sruogose. Norint pašalinti skanaus šveitimo pėdsakus, reikėjo dar vieno dušo, nors patirtis buvo to verta. Belizo šokolado šveitimo masažas buvo daugiau nei tik atpalaiduojanti procedūra; tai taip pat buvo puikus šveitiklis. Natūralios šveitiklio kruopelės padėjo pašalinti negyvas odos ląsteles, todėl mano oda tapo lygesnė ir skaistesnė.
Kadangi gavau tik vieną gydymą, negalėjau nustatyti, ar yra kokių nors anti-senėjimo pranašumų. Tačiau, kaip ir bet kuriai odos priežiūros rutinai, svarbiausia yra nuoseklumas ir tikėtina, kad dažnai naudojant galima pasiekti ilgalaikių rezultatų.
Šokolado masažo atkūrimas namuose
Nors grožio pramonė rado kosmetinį būdą įtraukti kakavą į procedūras, norint patirti šokoladinį masažą nebūtina skristi į Belizą. Tiesą sakant, šią šokolado šveitimo kaukę namuose gali sukurti kiekvienas, tačiau rekomenduojama tai daryti duše, kad išvengtumėte netvarkos ir tinkamai paruoštumėte ją su šviežiai džiovintomis kakavos pupelėmis.
„Vienam naudojimui rekomenduojama naudoti 8 šaukštus susmulkintos kakavos ir 4 šaukštus kokosų aliejaus”, – aiškina Ortizas. „Šokolado kaukei galite naudoti 4 šaukštus kakavos miltelių, 1 šaukštą majų molio ir pusę puodelio šilto vandens. Jei nerandate kakavos pupelių šveitimui, įpilkite tris šaukštus granuliuoto rudojo cukraus, kad atkartotumėte šveitimo savybes.
Kaip ir bet kokio kito gydymo atveju, svarbiausia yra saikas. Nors žalios kakavos naudojimas turi tą pačią naudą, kaip ir valgymas, pavyzdžiui, sumažina kortizolio kiekį, kai kurie žmonės gali reaguoti į teobrominą ir turėtų vengti šios medžiagos. Be to, pasak Ortizo, kakavos perteklius kai kuriems vartotojams gali sukelti galvos skausmą dėl stipraus aromato.
Turėdami tai omenyje, laikykite tai savo ženklu, kad eitumėte į priekį ir tiesiogine prasme „gydytumėte“ save.