Summer atgal – o kartu ir jūsų išbandyta ir tikra kasdienybė. Visiems savo draugams iš naujo išleidote metinę atvirų durų kiemo politiką ir jūsų ant grotelių keptas meniu yra paruoštas. Tačiau šią vasarą tikitės sustiprinti kūrybiškumą ir jūsų įprasto užtepimo mityba.
Jei norite skaniai ir maistinėmis medžiagomis papildyti tradicinių kepsnių asortimentą, apsvarstykite augalinį dešrainį. Išgirskite mus: yra daugybė priežasčių jaustis gerai, kai retkarčiais į lėkštę įpilkite augalinių baltymų (nereikia keisti gyvenimo būdo).
Pasiimkite tai iš registruotos dietologės Leah Johnston, RDN, kuri siekia rasti kūrybiškų ir paprastų būdų, kaip papildyti maistinėmis medžiagomis turtingus ingredientus. „Fleksterio grožis [or semi-vegetarian] valgymo būdas yra toks, kad tai ne viskas arba nieko, kalbant apie gyvūninius ir augalinius baltymus. Tai abu! Ji sako, kad galite pasinaudoti daugybe augalinės mitybos privalumų sveikatai, įskaitant sumažėjusią širdies ir kraujagyslių ligų ir 2 tipo diabeto riziką.
Didžiausias Johnstono patarimas? Pradėkite nuo mažo. „Pradėkite planuoti savo maistą su daržovėmis, tada baltymais, tada angliavandeniais ir sveikais riebalais“, – sako ji. „Tai tik leidžia jaustis geriau, fiziškai ir protiškai“. Atėjus vasarai ji ant grotelių palieka vietos augaliniams baltymams, tokiems kaip „LightLife“.™ Protingi šunys®. Šiuose skaniuose frankuose yra aštuoni gramai baltymų (arba 14 gramų didžiojoje versijoje!) vienoje porcijoje ir juose yra mažai sočiųjų riebalų, todėl jie nebus lydimi tokio vangumo po valgio.
Dėl visų šių privalumų sveikatai (ir skoniui) „LightLife“ yra nepriekaištinga profesionalios virėjos Carlos Contreras vasaros augalinio patiekalo pagrindas. Ji papildo savo šunį galingais ingredientais, tokiais kaip miso, kopūstai ir obuolių sidro actas, kad gautų tvirtą, rankose laikomą maistą, kuris leis jums jaustis pamaitintas ir energingas, kad galėtumėte išnaudoti visas ilgas vasaros dienas.
Geriausia dalis? Galite pridėti „LightLife“ augalinių dešrainių (arba šoninės) į savo vasaros rotaciją be jokių papildomų įgūdžių ar pastangų. „Maisto gaminimas augaliniu pagrindu [meat] yra lengviau, nei galėtumėte atspėti“, – sako Johnstonas. Daugeliu atvejų „tai tiesioginis gyvulinių baltymų, prie kurių esate pripratę, receptų pakeitimas ir gali būti virti tokiu pat būdu (bet paprastai trumpiau!).
Norėdami užbaigti jūsų kieme keptą kepsninę, Contreras mėgsta kūrybingų bandelių stotį („Man patinka apsilankyti vietinėje kepyklėlėje arba įvynioti dešrainius į traškų salotų lapą“, – sako ji) ir didelės partijos firminį gėrimą. Šį sezoną ji yra apie hibiscus putojantį kokteiliuką, pabarstytą medumi ir pabarstytą šviežių mėtų šakelėmis. Ar būna daugiau vasaros?
Jei esate pasirengęs pakelti savo kitą „Hangout“ kieme, pakvieskite savo komandą ir patiekite šiuos kvapnius „LightLife“ šunis. (Psst: atkreipkite dėmesį į jų naujos išvaizdos pakuotes šaldytuve.) Kai jūsų draugai nušlifuoja keletą, nenustebkite, jei jie išmes MVP nominaciją už šį naują vasaros pagrindą.
Išmanusis dešrainis su veganu Tahini Ranch Slaw
Padaro 4-6 porcijas
Ingridientai
1 pakuotė LightLife Smart Dogs®
1 pakuotė mėgstamų bandelių
1 maišelis mėgstamų traškučių
1/4 puodelio šviežių citrinų sulčių
1/4 puodelio filtruoto vandens
1/4 puodelio lygaus, aukštos kokybės skysto tahini
2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis obuolių sidro acto
1 valgomasis šaukštas baltojo miso
1 šaukštelis Dižono garstyčių
1/2 šaukštelio klevų sirupo
1 valgomasis šaukštas šviežių krapų, tik lapai
1 nedidelė šviežio česnako skiltelė
6 puodeliai kopūstų, plonais griežinėliais (1/2 mažos galvos arba 1 maišelis)
1/4 šaukštelio smulkios jūros druskos ir dar daugiau padažui
3-4 šviežutėliai šviežiai maltų pipirų (padalinti)
1 šaukštelis avokadų aliejaus arba kepimo purškalo / aliejaus kepimui ant grotelių
1. Įdėkite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, tahini, miso, viso grūdo garstyčias, vandenį, šviežius krapus, česnaką, 1/16 šaukštelio druskos (mažiausias žiupsnelis) ir 1–2 griežinėlius šviežiai maltų pipirų. blenderiu ir plakite iki vientisos masės apie 30 sekundžių.
2. Į kopūstą įmasažuokite 1/4 šaukštelio druskos ir 2–3 griežinėlius šviežiai maltų pipirų ir palikite penkias minutes. Įpilkite maždaug 3/4 padažo ir išmaišykite, sutaupydami šiek tiek papildomo dešrainių apšlakstymui.
3. Naudodami 1 arbatinį šaukštelį aliejaus arba kepimo purškalo, kepkite dešrainius ant grotelių 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
4. Ant dešrainių bandelių sluoksniais išdėliokite šlakelį, sudėkite iškepusius šunis ir į bandelės vidų įdėkite keletą traškučių. Ant viršaus užtepkite papildomo padažo.
Pastabos
Neturite grilio? Jokiu problemu. Norėdami kepti ant viryklės, į keptuvę įpilkite 1–2 šaukštelius avokadų aliejaus. Kepkite dešrainius ant vidutinės ugnies 3–4 minutes iš vienos pusės, apverskite, sumažinkite ugnį iki vidutinės-mažos ir kepkite dar 4–5 minutes. Mėgautis!