Šis sveikas mėlynių ledų perdarymas toks populiarus dėl to, kaip lengva juos pasigaminti namuose. Viskas, ko jums reikia, yra šaldytos mėlynės (svarbi šaldyta dalis!) ir pasirinktas pienas. Sumaišius, jie per kelias minutes virsta „ledais“ jų net nesumaišius.
Marzia Prince, augalinės sveikatos trenerė ir „Plant Chics“ įkūrėja, „Instagram“ tinkle pasidalijo savo recepto versija, pagal kurią reikia 1/2 puodelio 1 puodelio šaldytų mėlynių ir avižų pieno. „Kokosų arba migdolų pienas turi poskonį, tačiau avižų pienas yra labai neutralaus skonio“, – sako ji, todėl tai puikus pasirinkimas prie ledų. Pieno supilkite tiek, kad šaldytos mėlynės būtų padengtos, tarsi sudėjus dubenį dribsnių. Tada šiek tiek pamaišykite ir leiskite pastovėti dvi ar tris minutes. „Sušaldytos uogos sukietina pieną. Žmonės visada galvoja, kad dedu į šaldiklį, bet nedarau.”
Šaldytos mėlynės iš esmės atlieka visą darbą už jus, todėl per kelias minutes galite paruošti desertą be netvarkos. Štai kaip tai padaryti patys namuose.
Veganiški mėlynių ledai
Ingridientai
1/2 puodelio iki 1 puodelio šaldytų mėlynių
avižų pieno (arba jūsų pasirinkto nepieninio pieno)
1. Į dubenį suberkite šaldytas mėlynes.
2. Pieno supilkite tiek, kad apsemtų mėlynes.
3. Išmaišykite, tada palikite kelias minutes pastovėti. Jis pradės kietėti kaip ledai. Visada galite naudoti mažiau arba daugiau pieno, priklausomai nuo to, kaip jį mėgstate.
4. Kai jis bus norimos konsistencijos, valgykite po šaukštą. (Jei norite, galite šiek tiek sutrinti, bet gerai tinka, kai avižų pienas sustings.)
Išnaudokite papildomas mėlynes pagal šį sveiko mėlynių pyrago receptą: